Het ontwerpen van insecten is een leuke en uitdagende uitdaging voor studenten, techneuten en ontwerpers. Om deze creatieve geesten te stimuleren, lanceerde een leidend bedrijf in 3D-printen en design-software een insecten-ontwerpwedstrijd. De opdracht was om originele insecten te ontwerpen die gerealiseerd kunnen worden met 3D-printtechnologie.

Het bedrijf bood deelnemers een uitgebreide technische training en het gebruik van hun 3D-printsoftware. Ze omschreven ook een paar prestatie-eisen, zoals het ontwerpen van insecten die bestand zouden moeten zijn tegen een bepaalde luchtweerstand. Deelnemers kregen ook de kans om hun ontwerp te verfraaien met kleur of texturen.

De voorgestelde ontwerpen moesten worden geëvalueerd door een jury bestaande uit specialisten op het gebied van 3D-printen, design en onderzoek. De jury gaf feedback over elk ontwerp en beoordeelde ook het materiaalgebruik en de technische eigenschappen. Uiteindelijk kreeg de winnaar de prijs van de wedstrijd en een aanbieding voor het bedrijf om verder te werken aan het ontwerp.

De insecten-ontwerpwedstrijd bood deelnemers de unieke kans om deel te nemen aan een creatief en innovatief ontwerpproces. Het was een leuke manier om nieuwe technieken te leren en een kans om de ontwerpskills te verbeteren. Ook bood het deelnemers een uitgelezen kans om hun ideeën in het leven te roepen. De wedstrijd was een grote succes en het bedrijf heeft al aangegeven dat ze van plan zijn om de insecten-ontwerpwedstrijd in de toekomst voort te zetten.