De horoscoop van bomen heeft een lange geschiedenis en is in vele culturen terug te vinden. In de horoscoop worden de bomen geassocieerd met specifieke sterrenbeelden. Elke boom wordt geassocieerd met een sterrenbeeld dat eigenschappen en karaktertrekken uitdrukt die veel te maken hebben met het levensritme van de boom. De astrologie is ook verweven met het leven van bomen, waarbij de maanheersers worden geassocieerd met de fasen van de maan, waardoor de bomen hun eigen spirituele energie krijgen.

De meest voorkomende bomen die worden geassocieerd met het horoscoopsysteem van astrologie zijn: de linde (Kreeft), de eik (Boogschutter), de populier (Leeuw), de wilg (Maagd), de kastanje (Schorpioen), de hulst (Weegschaal), de es (Steenbok), de ahorn (Ram), de wilg (Vissen), de beuk (Waterman) en de ceder (Jongen). Elke boom heeft unieke kenmerken zoals een ander levensritme, gevoeligheid voor bepaalde seizoenen, kleur en textuur, voedingswaarde, voedselkeuzes, en natuurlijk de locatie.

De energie die wordt geassocieerd met de bomen, wordt ‘boomhoroscoop’ genoemd. Het is een manier om onze eigen spirituele energie te voelen en te begrijpen. De boomhoroscoop kan helpen bij het verkrijgen van een diepere kennis over jezelf en het leven. Bijvoorbeeld, als je geboren bent onder de Linde, dan heb je de kenmerken van Kreeft in je persoonlijkheid. De Linde is een gevoelige boom met krachtige energie, waardoor je gemakkelijk in staat bent om empathie te voelen, vastberaden te zijn en je te verbinden met anderen.

Het bestuderen van de boomhoroscoop is een krachtige manier om dieper inzicht te krijgen in jezelf en de omgeving. Door de mysterieuze energie van bomen te onderzoeken, kun je meer inzicht krijgen in je eigen spirituele energie en karakter. De boomhoroscoop kan je helpen om je bewustzijn te verdiepen en je echt te verbinden met de natuur.