Zwaartekracht-schildmeren zijn een effectief maar tegelijkertijd controversieel waterbeheergadget. Ze worden gebruikt om overtollig water te verzamelen en te verminderen, waardoor de omgeving wordt beschermd tegen overstromingen. Ook helpen ze landbouwers om meer water op te slaan voor het gebruik in de toekomst. Veel landen gebruiken zwaartekracht-schildmeren om het water te verzamelen en te reguleren.

Zwaartekracht-schildmeren werken door een heuvelachtige helling te creƫren in het gebied waar water wordt verzameld. Het water wordt aan de ene kant naar een lager gelegen gebied gedirigeerd, meestal een meer of een andere waterbron. Door de heuvel te beheren, reguleert het waterpeil in de lager gelegen gebieden.

Hoewel de technologie positieve resultaten oplevert, wordt het ook omringd door controverses. Veel omringende gemeenschappen vrezen dat zwaartekracht-schildmeren het milieu en de ecosystemen kunnen verstoren. Ook kan er een belangrijk stuk grond onder water staan dat een leefgebied vormt voor veel verschillende diersoorten. Hierdoor zouden diersoorten kwetsbaar worden.

Tegelijkertijd zijn zwaartekracht-schildmeren een effectieve en betaalbare manier om waterbeheer te reguleren. Wanneer de technologie correct wordt toegepast, kan ze een groot verschil maken in waterbeheer. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat het gebruik van de technologie het waterverlies rond sommige stedelijke en plattelandsgebieden kan reduceren. Ook kan de technologie worden gebruikt om afval en verontreiniging te minimaliseren.

Het gebruik van zwaartekracht-schildmeren staat niet zonder controverse, maar kan als een effectieve manier worden gezien om waterbeheer te reguleren. De technologie kan nuttige resultaten opleveren als het op de juiste manier wordt toegepast, met de juiste maatregelen om de omgeving te beschermen. Wanneer zwaartekracht-schildmeren correct worden gebruikt, kunnen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de waterregulatie en het milieu beschermen.