Als pizzabezorger maak je van alles mee. Van chaotische situaties tot verrassende ontmoetingen, het is een avontuur op zich. Elke dag stap ik op mijn scooter om de lekkerste pizza’s bij mensen thuis te bezorgen. En geloof me, het is nooit saai.

Het begint al bij het restaurant, waar de bestellingen door elkaar worden geschreeuwd en de pizza’s met een razende snelheid de oven in worden geschoven. Als bezorger is het een kunst om de juiste bestelling mee te nemen en op tijd te vertrekken. Maar soms, door de drukte, is het lastig om de pizza’s uit elkaar te houden en moet ik op mijn gevoel vertrouwen.

Eenmaal op de scooter begint het avontuur pas echt. Het verkeer is soms een uitdaging en ik moet mij door smalle straatjes en drukke wegen manoeuvreren. Maar ik hou van de adrenaline die dit met zich meebrengt. Het is een race tegen de klok om de pizza’s warm en op tijd af te leveren.

En dan begint het verrassende gedeelte. Je komt op de meest uiteenlopende plekken en maakt de gekste dingen mee. Zo moest ik een keer bezorgen bij een huis waar de voordeur open stond en er niemand aanwezig was. Ik besloot de pizza binnen op tafel te zetten en een briefje achter te laten. Later bleek dat de klant in de tuin aan het werk was en het briefje pas vond toen hij binnenkwam. Hij belde het restaurant op om mij te bedanken voor de service en gaf mij zelfs een extra fooi.

Ook heb ik een keer een bestelling moeten bezorgen bij een groot landhuis aan de rand van de stad. Terwijl ik aanbelde, werd ik begroet door een butler die mij naar de keuken leidde. Daar stond een oude dame op mij te wachten, die mij vervolgens uitnodigde om samen met haar een stuk pizza te eten. Het was een bijzondere ervaring om aan te schuiven bij deze deftige dame en te genieten van een heerlijke pizza.

Maar soms loopt het ook wel eens anders. Zo ben ik een keer verdwaald geraakt en heb ik de pizza uiteindelijk koud moeten bezorgen. Of ik kom aan bij een adres waar de klant vergeten is dat ze een pizza hadden besteld. Het hoort er allemaal bij en maakt het werk als pizzabezorger zo avontuurlijk en nooit saai.

Kortom, als pizzabezorger maak je van alles mee. Het is een avontuur vol chaotische momenten en verrassende ontmoetingen. Maar één ding is zeker, ik geniet van elke rit op mijn scooter en de glimlach op het gezicht van tevreden klanten. Want daar draait het uiteindelijk om, het bezorgen van een heerlijke pizza en het bezorgen van een glimlach op het gezicht van de klant.