Gesimuleerde astronautenvoeding is voedsel dat door ruimtevaarders wordt gebruikt tijdens ruimtemissies. Gesimuleerde astronautenvoeding is een speciale categorie voedsel dat is ontwikkeld met behulp van wetenschappelijke voedingsmiddelen, technologie en voedingskundige technieken. De doelstelling is om robotische ruimtevaarders te voeden met een voedingsbereik dat de gezondheidsbehoeften van de astronauten en hun prestaties in de ruimte kan voldoen.

Gesimuleerde astronautenvoeding is ontwikkeld om astronauten te voorzien van een voedingsplan dat het beste aansluit bij de specifieke behoeften van hun missies. Voedingsmiddelen zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, voedingsvezels, vitamines, mineralen en phytopigmenten worden voor verschillende ruimtemissies geselecteerd. Voedingsmiddelen worden dan samengevoegd om een volledig voedingsbereik te creëren dat het beste bij de voedingsbehoeften van de ruimtevaarders aansluit.

Gesimuleerde astronautenvoeding is verpakt in zakken of capsules, waardoor het gemakkelijk is om het voedsel mee te nemen op missies. De gesimuleerde astronautenvoeding is ook licht en eenvoudig te vervoeren. Sommige voedingsmiddelen, zoals groente- en fruitpulp, zijn voorverpakt en kunnen worden gebruikt in ruimtevoeding.

Gesimuleerde astronautenvoeding is ontworpen om een optimale voedingswaarde te bieden. Het bevat veel krachtige voedingsstoffen, waaronder vetzuren, antioxidanten en sporenelementen. Bovendien bevat het ook veel vezels, eiwitten en koolhydraten. De voedingswaarde van gesimuleerde astronautenvoeding is ontworpen om de prestaties van de astronauten te verbeteren.

Hoewel gesimuleerde astronautenvoeding voordelen heeft, is het niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat mensen die een ruimtevaartmissie willen ondernemen, een specifieke dieetregime volgen dat is ontworpen om de voedingsbehoeften van de astronaut te vervullen. Gesimuleerde astronautenvoeding kan de prestaties van astronauten tijdens hun missies bevorderen, maar het is belangrijk dat astronauten ook een gezond voedingsplan volgen om hun gezondheid en prestaties te behouden.