Kladblokfluisteraars zijn verhalenvertellers die bekende en onbekende verhalen uit de oudheid vertellen door middel van muziek. Ze hebben een kladblok of verschillende stukken papier waarop ze hun verhalen schrijven en muziek maken. Ze maken gebruik van verschillende instrumenten, waaronder gitaren, viool, harp en keyboard.

Kladblokfluisteraars hebben een oude traditie, die is terug te vinden in vele culturen. In het Afrikaanse continent werd het verhalenvertellen als een kunst beschouwd, die door middel van muziek werd overgebracht aan de volgende generatie. Ook in India is er een rijke traditie van verhalenvertellen, waarbij verhalen worden gepresenteerd door middel van gitaar, viool en andere instrumenten.

Kladblokfluisteraars zijn vaak ook verhalenvertellers, maar in plaats van dat ze hun verhalen hardop vertellen, spelen ze de verhalen op hun muziekinstrumenten. Ze maken gebruik van ritme, melodie en harmonie om hun verhalen te versterken. Door hun muzikale aanpak kunnen ze hun verhalen zo echt mogelijk overbrengen.

Kladblokfluisteraars helpen ook mensen om hun verhalen te herinneren. Ze maken hun verhalen niet alleen muzikaal, maar ook visueel met behulp van hun kladblokken. Ze tekenen er afbeeldingen bij en maken er vervolgens muziek bij. Door de muzikale achtergrond kunnen kladblokfluisteraars hun verhalen zo levendig mogelijk maken.

Kladblokfluisteraars zijn een mooi voorbeeld van hoe verhalen kunnen worden verteld met behulp van muziek. Hun verhalen worden door generaties heen overgebracht en blijven zo levendig. Als je ooit de kans hebt om zo’n verhaal te horen, neem dan de tijd om er echt naar te luisteren. Je zult versteld staan van de kracht van de muziek en de verhalen die kladblokfluisteraars vertellen.