Kamelenraces uit de Middeleeuwen waren net zo populair als vandaag. Het was een plezierige manier om de tijd te verdrijven en de heersers konden er hun kunsten tonen. De meeste races werden gehouden in de open lucht, maar er waren ook enkele binnenlocaties.

Om deel te nemen aan de kamelenrace, moesten deelnemers een aantal regels in acht nemen. Ze moesten de kamelen trainen, bijvoorbeeld door ze te laten rennen op korte afstanden. De kamelen werden ook opgeleid om te wennen aan het drukke publiek en de omgeving.

Op de race dag, deelnemers moesten hun kamelen voorzien van een zadel en de juiste uitrusting. Er werden ook wedstrijden gehouden om te zien wie de beste zadelmaker was. De winnaar werd beloond met een prachtige kersenbomen.

Nadat de kamelen waren gezadeld, konden deelnemers aan de wedstrijd beginnen. Er werden verschillende soorten races gehouden, zoals een ‘linie-om-linie’ race waarbij de deelnemers alles moesten doen om als eerste over de finishlijn te komen. Er waren ook races waar deelnemers een bepaald parcours moesten afleggen.

De prijzen voor het winnen van een kamelenrace varieerden. De winnaar kon een kostbaar geschenk of geldprijs winnen, maar het meest belangrijke was de lof en eer die ze kregen.

Kamelenraces uit de Middeleeuwen zijn een geweldig stukje cultuur erfgoed en een goede manier om iets meer te weten te komen over de gewoonten uit die tijd. De kamelenraces hebben een lange geschiedenis en zijn een belangrijk deel van veel culturen.