Kamelenrennen op ijs, wie had dat ooit gedacht! Maar ja, de meest onverwachte dingen kunnen nu eenmaal gebeuren! Het is een jaarlijks terugkerend evenement in Kyrgyzstan, waar het bekende kamelenrennen plaatsvindt, maar dan op ijs.

Kamelenrennen op ijs klinkt misschien vrij bizar, maar het is een levensecht evenement dat de inwoners van de stad samenbrengt voor een dag vol plezier. Het evenement wordt gehouden in de ijzige maanden van januari en februari. Recht op de dag van het evenement kunnen de kamelen rennen op een vers ijsveld dat speciaal voor hen is geprepareerd.

De kamelenrenners bereiden zich voor door hun dieren te trainen op een gecontroleerde omgeving om de technieken te verfijnen. Op de dag zelf neemt het evenement een interessante wending, als de kamelenrenners het veld betreden. De ruiters gebruiken hun stokken om hun dieren te sturen, terwijl de omstanders uitzinnig het evenement aanmoedigen.

Ondanks dat het evenement maar kort duurt, is het een prachtig gezicht om de kamelenrenners te zien racen over het ijs. De kamelen zien eruit als wolken die over het landschap zweven, terwijl de ruiters zich krampachtig vasthouden op de rug van hun kamelen.

Kamelenrennen op ijs is een unieke ervaring die je zeker een keer moet meemaken. Dit jaarlijks terugkerend evenement is een prachtige manier om de winters in Kyrgyzstan te vieren. Als je dus de kans krijgt om naar dit evenement te gaan, raden we je aan om er gebruik van te maken.