Kerstmis in de woestijn, het is een gedachte die veel mensen zich moeilijk kunnen voorstellen. De woestijn wordt geassocieerd met warm, droog en stoffig; alles wat je je niet kunt voorstellen bij een gezellige kerst. Toch kan het ook heel bijzonder zijn om de feestdagen te vieren in de woestijn.

De eerste stap om een ​​gerichte kerstmis in de woestijn te hebben is om de omgeving te gebruiken in plaats van tegen te werken. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van kleuren; kies felle en opvallende kleuren die contrasteren met de natuurlijke woestijntinten. Hang verlichte kerstballen aan de lucht of lichtgevende sterren aan de lucht om de omgeving nog meer te verlichten.

Vergeet niet om je gasten te verwelkomen met een paar woestijn-specifieke snacks, bijvoorbeeld geroosterde kastanjes, noten of geroosterde pinda’s. Je kunt ook kleine cadeautjes zoals zandloper horloges of een zandsteen schaal aanbieden.

Houd er rekening mee dat het op Kerstmis in de woestijn iets kouder kan worden in de avond. Maak de avond dus comfortabel voor je gasten met een aantal kledingstukken zoals een warme trui, een sjaal of een deken. Dit maakt de avond ook spannender, want je kunt deze kledingstukken versieren met kerstlampjes of lichtgevende sterren.

Maak vervolgens de avond compleet door een paar traditionele activiteiten te organiseren zoals een cadeauuitlegger of een spel. Vergeet ook niet de klassieke kerstliedjes te zingen om de avond compleet te maken.

Kortom, Kerstmis in de woestijn is een onvergetelijke ervaring, als je de omgeving goed gebruikt. Gebruik verschillende kleuren en verlichting voor een betoverende sfeer, en voeg wat warmte toe met kledingstukken. Vergeet niet de traditionele kerstactiviteiten en -liedjes bij te wonen om de avond compleet te maken.