Subatomaire voedingstoffen, ook wel “micronutriënten” genoemd, zijn voedingsstoffen die essentieel zijn voor het goed functioneren van ons lichaam. Ze zijn ons immuunsysteem, ons metabolisme en onze hersenen allemaal aan het ondersteunen. Zonder deze voedingstoffen, zouden we geen optimale gezondheid en welzijn kunnen bereiken.

De meeste micronutriënten die we nodig hebben, worden door voedsel verkregen. Veel voeding bevat vitamines, mineralen, sporenelementen, omega-3-vetten, vezels, enzymen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen worden vervolgens door ons lichaam gebruikt om de verschillende functies en processen in ons lichaam te ondersteunen.

Hoewel voedsel de primaire bron is van micronutriënten, kunnen supplementen ook een waardevolle bron van voedingsstoffen zijn. Supplementen helpen ervoor te zorgen dat je voldoende micronutriënten binnenkrijgt om je wellness-doelen te bereiken. Hoewel voedsel de beste bron van micronutriënten is, kan een supplement een nuttig aanvulling zijn als je niet voldoende voedingsstoffen uit je eetpatroon haalt.

Veel voedingsstoffen zijn gemakkelijk te verkrijgen bij voedingsmiddelen. Bijvoorbeeld, vitamine A, C en E kunnen worden gevonden in groenten zoals wortels, broccoli en spinazie. Vlees, schaal- en schelpdieren, peulvruchten en zuivelproducten zijn ook goede bronnen van onder andere ijzer, zink, calcium en vitamine B12. Er zijn ook supplementen beschikbaar die een brede reeks van micronutriënten bevatten.

Het is belangrijk om een gezond voedingspatroon te volgen om voldoende subatomaire voedingstoffen binnen te krijgen. Als u geen voldoende hoeveelheid van micronutriënten uit uw voedsel haalt, overweeg dan het toevoegen van een supplement dat een breed scala aan nutriënten bevat. Het is ook belangrijk om te overleggen met uw arts of diëtist voordat u een supplement neemt om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief is.