Iedereen kent de vele verhalen over verdwenen steden, maar weinig mensen weten van de geheimzinnige onderwaterstad die al eeuwenlang verzonken is in de diepte.

Deze plek heet Heracleion, en was een stad die, zoals de meeste mensen zich kunnen voorstellen, compleet onder water lag. Het staat bekend als de Griekse stad die in de zevende eeuw voor Christus verdween en bijna 1.200 jaar verborgen bleef. De stad bevond zich voor de kust van Egypte bij de Middellandse Zee en was vroeger een drukke haven met koninklijke paleizen, tempels en grote monumenten.

In 2001 werd de stad herontdekt door Franse archeologen die zoekend waren naar de verdwenen stad. Na jaren van opgravingen werden er talloze ongelooflijke voorwerpen gevonden die de geschiedenis van de stad herleefden. Er waren munten, kunstwerken, zelfs beelden van de goden die vroeger hier geƫerd werden. Er waren ook overblijfselen van schepen, wat bewijst dat de stad vroeger een drukke handelshaven was.

Tot op de dag van vandaag blijft de mysterieuze onderwaterstad een bron van verwondering. Sommige experts geloven dat de stad verdween door een combinatie van aardbevingen, overstromingen en tsunami’s, maar niemand weet het echt zeker. Wat we wel weten is dat deze oude stad een indrukwekkend bijzonder deel van onze geschiedenis is.