Vedische astrologie betekent letterlijk ‘astrologie die afkomstig is van de Veda’s’. Het is een van de meest veelzijdige astrologie systemen ter wereld en

wordt al eeuwenlang in India gebruikt als manier om inzicht te krijgen in een mens leven en toekomst. De Veda’s zijn een aantal antieke spirituele geschriften die teruggaan tot de oudste beschavingen.

Vedische astrologie maakt gebruik van een aantal verschillende technieken om een persoonlijk horoscoop te maken. Zo worden zowel de plaats van geboorte als het exacte tijdstip van geboorte gebruikt om de positie van de planeten te bepalen. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om te voorspellen wat er in het leven van iemand zal gebeuren.

Er worden ook verschillende technieken gebruikt om te bepalen of iemand bepaalde karaktertrekken of eigenschappen zal ontwikkelen. Sommige van deze technieken zijn: Nakshatra (de sterrenbeelden), Graha (de hemellichamen) en Gana (de humeuren).

Vedische astrologen geloven ook dat het lot van een persoon bepaald wordt door de manier waarop de planeten zich op het moment van geboorte verhouden tot elkaar. Ook geloven ze dat er energetische patronen bestaan ​​die bepalen hoe mensen reageren op verschillende gebeurtenissen in hun leven.

Vedische astrologie kan ook worden gebruikt om een persoon te helpen bij het maken van belangrijke levensbeslissingen. Astrologen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van een geschikte carrière of levenspartner, het plannen van een reis of het maken van een huwelijksaanzoek.

Vedische astrologie is een krachtig instrument voor persoonlijke ontwikkeling en kan helpen bij het begrijpen van je diepste zelf. Het helpt je om een beter begrip te krijgen van je eigen karakter en je eigen unieke levenspad. Door de juiste technieken te gebruiken, kan Vedische astrologie je helpen om je te concentreren op je doelen, je relatiemogelijkheden te verbeteren en je spirituele groei te versnellen.