De konijnennachtclubscènes zijn een van de meest beroemde scènes in de cultclassic ‘Night of the Lepus’. Deze film, uit 1972, geeft een verfrissend nieuw beeld van een konijnachtige invasie. Hoewel de konijnen bang zijn voor het donker, worden ze meegenomen naar een ondergrondse nachtclub, waar ze worden geconfronteerd met een aantal gekke konijnen.

De scène begint wanneer de konijnen de club binnen komen en met de dansende konijnen meedoen. De konijnen zijn gekleed in verschillende stijlen, zowel swingende konijnen als konijnen in jurken en petticoats. Een paar konijnen zijn gehuld in zilverpakken en dragen een sluier, waardoor ze zichzelf als een soort geheim agent voelen.

Het opwindende deel van de scène is wanneer er een band op het podium verschijnt. De band bestaat uit konijnen op grote banjo’s, trommels, saxofoons en gitaren. Terwijl de band begint te spelen, komen de konijnen los en beginnen ze te swingen, jumpen en stuiteren. De konijnen zijn zo enthousiast dat sommigen zelfs op de tafels staan en de muren opklimmen.

Het publiek is inmiddels ook losgeslagen en er worden spectaculaire stunts uitgevoerd door de konijnen. De toeschouwers dansen, springen en zingen op het ritme van de muziek, terwijl de konijnen zich een weg banen door de club.

De konijnennachtclubscènes zijn een van de meest memorabele momenten in de film en hebben een iconische status verworven. Het is een geweldige manier om mensen te laten zien hoe opwindend het leven van een konijn kan zijn. Deze scène laat zien hoe de konijnen zich kunnen amuseren, maar tegelijkertijd ook een voorbeeld geven van een gezamenlijke inspanning om zich staande te houden in een soms ongemakkelijke wereld.