Kunstmatige regenwouden, ook wel kunstmatige ecosysteemtechnologie (AET) genoemd, zijn man-gemaakte regenwouden die bestaan ​​uit een geïntegreerde mix van biologische componenten, technologieën en kunstmatige systemen. Een kunstmatig regenwoud is een ecosystem dat is ontworpen om structureel veel soorten planten en dieren te ondersteunen in een omgeving die weinig voorkomt in de natuurlijke wereld.

AET-regenwouden zijn ontworpen om voedsel te produceren, milieuvervuiling te verminderen, de biodiversiteit te vergroten, de lokale waterkwaliteit te verbeteren, biobrandstoffen te produceren en het lokale klimaat te verbeteren. Deze technologieën kunnen ook worden gebruikt om natuurlijke kustlijnen te redden in gebieden die getroffen worden door overstromingen en erosie.

Een van de voordelen van kunstmatige regenwouden is dat ze een relatief eenvoudig manier bieden om milieuvoordelen te creëren. Door de natuurlijke omgeving te herstellen, verminderen kunstmatige regenwouden de toxische effecten van industriële activiteiten en andere antropogene stressoren op het milieu. Ze kunnen ook worden gebruikt om biodiversiteit te verbeteren door de aanplant van verschillende soorten kunstmatige bomen en andere planten.

Een ander voordeel is dat kunstmatige regenwouden relatief goedkoop zijn. Deze technologieën kunnen worden gebruikt om verschillende milieuvoordelen te creëren met relatief lage kosten. Daarnaast kunnen kunstmatige regenwouden meer water opvangen met behulp van geavanceerde technologieën zoals irrigatie, wat de waterbesparing verbetert.

Kunstmatige regenwouden bieden veel verrassende voordelen. Deze technologieën kunnen worden gebruikt om de biodiversiteit te vergroten, milieuvervuiling te verminderen, milieuvoordelen te creëren en de waterbesparing te verbeteren. Over het algemeen is kunstmatig regenwoud een uitstekende manier om de negatieve effecten van menselijke activiteiten op het milieu te verminderen.