Kerstmis, een tijd van gezelligheid en samenzijn, wordt vaak geassocieerd met de koude wintermaanden. Vaak krijgt men het beeld van sneeuw, kerstbomen en gevulde kerstmutsen. Maar wat als je Kerstmis viert in een warm land zoals de woestijn?

In een woestijn is het tijdens Kerstmis meestal warm en droog. Dit maakt het zeer aantrekkelijk, omdat je de mogelijkheid hebt om buiten te genieten van de zon en de warmte. Bovendien kun je veel verschillende activiteiten doen, zoals het bewonderen van de adembenemende woestijnlandschappen, het bekijken van de oneindige sterrenhemel in de nacht of het verkennen van de woestijnplaatsen.

Kerstmis in de woestijn kan ook een gelegenheid zijn om de lokale cultuur te ervaren. Veel lokale badplaatsen zullen kerstactiviteiten organiseerden zoals kamelenraces, lokale markten en andere evenementen. Ook zijn er veel lokale restaurants die typisch woestijngerechten serveren, waarvan je kunt genieten tijdens de feestdagen.

Hoewel Kerstmis in de woestijn niet het klassieke plaatje is, kan het een onvergetelijke ervaring zijn. Naast het genieten van de warmte, kun je ook echt leren over de lokale cultuur en gebruiken van de woestijn. Wanneer je eenmaal het woestijnlandschap hebt ontdekt, je de verrassende activiteiten en gerechten hebt geproefd, zal je vast besluiten dat er geen betere plaats is om Kerstmis te vieren dan in de woestijn.