Iedereen kent wel het verhaal van de Kikkerprins, maar weet je ook wat er allemaal gebeurt als je een kikker bent? Kijk mee naar de avonturen van één dappere kikker.

Onze held begint zijn dag met een frisse sprong het water in. Hij zwemt met zijn staart ervoor zodat hij zichzelf sneller kan verplaatsen. Tijdens het zwemmen ziet hij veel ongewone planten en dieren. Als hij terugkomt op de kant, zoekt hij een lekker plekje om zich te verstoppen tussen de bladeren. Met de zon op zijn kop doet hij een kleine dut.

Na de middag begint hij aan zijn volgende avontuur: het zoeken naar een maaltijd. Hij springt tussen de planten door op zoek naar wormen, insecten en andere prooien. Als hij een prooi vindt verschuilt hij zich, klaar om toe te slaan. Als hij eenmaal heeft gegeten begint hij aan zijn volgende avontuur: het zoeken naar een partner.

Als hij eindelijk een geschikte partner heeft gevonden, beginnen ze samen aan het bouwen van een nest. Met hun hoofden samen rollen ze een stukje materiaal en drukken ze het samen met hun poten. Als het nest klaar is, legt de kikker zijn eieren in het nest. Na het leggen van de eieren zoekt onze held een ander avontuur.

Dit keer landt hij op een grote steen. Terwijl hij daar rustig zit te genieten van de zon, wordt hij opgeschrikt door de komst van een vijand. Hij springt op en begint te vechten om zijn leven. Na een korte strijd wint hij en klimt hij weer op de steen.

De avonturen van de kikker zijn eindeloos. Of hij nu op zoek is naar een maaltijd, een partner of een ander avontuur, hij zal altijd weer klaar zijn voor een nieuwe uitdaging.