Kerstmis in de Sahara is een bijzondere ervaring. De meeste mensen denken aan sneeuw en dikke jassen als ze aan kerstmis denken, maar de Sahara is een van de warmste plekken op aarde. Dit betekent dat de mensen in de Sahara een totaal ander beeld hebben bij kerstmis.

Kerstmis in de Sahara is een feest dat vooral gevierd wordt door de lokale bevolking. Er worden traditionele gerechten gegeten, zoals kuskus en tajine, en er zijn ook dansvoorstellingen met lokale muziek. Er worden ook traditionele spelletjes gespeeld, zoals jeu de boules en wadi, een spel dat is gebaseerd op het gooien van stenen.

Kerstavond is een speciale gebeurtenis in de Sahara. De meeste mensen zijn samen met hun familie bij elkaar. Er worden speciale gebeden uitgesproken en iedereen geniet van de gezelligheid. Soms worden er ook speciale ceremonies gehouden om de speciale gelegenheid te vieren.

Omdat de meeste mensen in de Sahara geen toegang hebben tot elektriciteit, is het een gebruikelijk gezicht om kerstverlichting te zien. Mensen maken hun eigen lampjes van olifantenvet in kleine potjes, die vervolgens worden bevestigd aan palen en muren.

Kerstmis in de Sahara is een bijzondere tijd. Het is een tijd om met familie en vrienden samen te zijn, om te genieten van de aanwezige cultuur en om oude tradities in ere te houden. Heel veel mensen uit alle delen van de wereld reizen naar de Sahara om deze bijzondere feestdag mee te maken.