Het coronavirus heeft ons leven drastisch veranderd. We zijn genoodzaakt om afstand te houden van onze dierbaren, een situatie waar de meesten van ons niet aan gewend zijn. Het is ook moeilijk om te denken dat deze situatie tijdens de feestdagen nog steeds zal bestaan.

Helaas zullen we dit jaar geen traditionele kerstvieringen kunnen beleven. Het is moeilijk om te geloven dat we geen familiebijeenkomsten, kerstconcerten en lichtjes aan hangen in de straten kunnen beleven. Maar we moeten ons realiseren dat deze situatie door de coronamaatregelen noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft.

Hoewel we geen feestelijke bijeenkomsten kunnen beleven, is het belangrijk om kerstmis op een speciale manier te vieren. Er zijn verschillende manieren waarop u nog steeds van deze magische tijd kunt genieten.

We kunnen bijvoorbeeld virtuele kerstfeesten houden met onze vrienden en familie. Er zijn veel apps beschikbaar waarmee je video- en audio-oproepen kunt maken met je dierbaren. We kunnen ook onze kerstbomen versieren met lichtjes en kerstdecoraties en elkaar online video’s sturen.

Naast het organiseren van virtuele feesten, kunnen we ook onze buren en de lokale gemeenschap steunen. Er zijn veel manieren waarop we een verschil kunnen maken, bijvoorbeeld door voedselpakketten te geven aan mensen die het moeilijk hebben, of door donaties te doen aan kerstacties.

Om de feestdagen helemaal speciaal te maken, kunnen we ook kerstfilms kijken, kerstliedjes zingen en kerstgeschenken maken. We kunnen ook zelfgemaakte kaarten sturen naar onze vrienden en familieleden om onze liefde en waardering te tonen.

Hoewel deze kerst anders zal zijn dan andere jaren, kunnen we nog steeds ervoor zorgen dat het een magische tijd wordt. Met de juiste inzet en creativiteit kunnen we er een onvergetelijke kerst van maken.