Vrijwel iedereen houdt ervan om tijd in zijn of haar tuin te besteden. Helaas zijn tuinen ook het domein van verschillende soorten parasieten. Parasieten zijn micro-organismen die leven van andere organismen, en ze kunnen een tuin bederven. Om ervoor te zorgen dat uw tuin vrij is van parasieten, is het belangrijk om te weten over wat voor soort parasieten u mogelijk in uw tuin tegenkomt.

De meest voorkomende tuinparasiet is schimmel. Schimmel is een organisch materiaal dat voedselbronnen zoals verrottend materiaal, organische afval en bloemen verwerkt en kan een groot aantal schadelijke stoffen produceren. Schimmel kan worden gecontroleerd door het elimineren van vochtige gebieden in de tuin die een bron zijn voor schimmelgroei.

Een andere veel voorkomende parasiet in tuinen is een teken. Teken zijn parasitaire insecten die voedsel zoeken door in de bloedbaan van hun gastheer te bijten. Teken zijn zeer schadelijk voor mensen en dieren, omdat ze veel ziekten kunnen overbrengen, waaronder Lyme disease en een aantal andere bacteriƫle infecties. Het is belangrijk om teken te verwijderen en te voorkomen dat ze in uw tuin komen door het planten van sommige plantensoorten die teken afstoten.

Muggen zijn ook een veel voorkomende parasiet in tuinen. Muggen kunnen worden gevonden in warme, vochtige gebieden, zoals hoeken van de tuin die neerslag en schaduw hebben. Muggen zijn zeer schadelijk omdat ze ziekten kunnen overbrengen, zoals malaria en West-Nijlvirus. Om muggen te bestrijden, is het belangrijk om verschillende preventieve maatregelen te nemen, waaronder het planten van planten die muggen afstoten en het verwijderen van bakken met stilstaand water.

Parasieten kunnen een grote invloed hebben op de tuin, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze te bestrijden. Het is aan te raden om alle mogelijke preventieve maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw tuin vrij is van parasieten. Als je merkt dat er parasieten zijn, zorg er dan voor dat je ze zo snel mogelijk verwijdert.