Stedelijke dolfijneninktvisvisserij is een relatief nieuwe manier van vissen die steeds populairder wordt. Deze vorm van vissen maakt gebruik van een techniek waarbij dolfijnen worden gebruikt om inktvissen te vangen. Dit gebeurt door een groep dolfijnen naar een gebied te leiden waar inktvis te vinden is. De dolfijnen zullen dan zwemmen en op zoek gaan naar inktvissen, waar de vissers vervolgens gebruik van kunnen maken om de inktvissen te vangen.

Er zijn veel voordelen verbonden aan deze vorm van visserij. Ten eerste is het een duurzame manier van vissen omdat er geen chemische stoffen of andere schadelijke producten worden gebruikt om inktvissen te vangen. Daarnaast is het ook een relatief goedkope manier van vissen omdat het geen grote investeringen vereist en omdat er geen speciale opleiding vereist is om de techniek te leren.

Aan de andere kant zijn er ook nadelen verbonden aan deze vorm van visserij. Ten eerste is dit een relatief moeilijke techniek om te leren, waardoor het voor veel mensen lastig is om het goed te doen. Daarnaast is er ook een risico dat de dolfijnen schade toebrengen aan het ecosystem, omdat ze inktvissen kunnen vangen waar andere vissen op afkomen.

Om deze problemen te verhelpen, worden er veel inspanningen gedaan om deze vorm van visserij meer duurzaam te maken. Er wordt in steeds meer steden op verschillende manieren gewerkt aan het verhogen van bewustzijn over dolfijneninktvisvisserij en er wordt geprobeerd om de techniek verder te verbeteren om ervoor te zorgen dat het minder impact heeft op het milieu.

Stedelijke dolfijneninktvisvisserij is dus een relatief nieuwe en groeiende manier van vissen die steeds populairder wordt. Hoewel er veel voordelen aan deze vorm van visserij verbonden zijn, moeten we ook rekening houden met de potentiële schadelijke effecten ervan. Daarom is het belangrijk om er zorg voor te dragen dat deze techniek zo duurzaam mogelijk wordt gebruikt.