De middeleeuwen waren het tijdperk van magie, avontuur en, zoals de meeste mensen niet weten, ook drakenraces. Drakenraces werden al eeuwenlang gehouden in Europa, maar het was pas in de middeleeuwen dat het populair werd als een populair tijdverdrijf.

Dragen zijn een klassiek onderdeel van veel Europese culturen, maar de racevorm heeft zijn oorsprong in de Middeleeuwen. Drakenraces werden georganiseerd door lokale koningen als onderdeel van hun jaarlijkse festivals, met belangrijke adellijke families die deelnemen. Er waren verschillende soorten drakenraces, waaronder de ‘vliegende drakenrace’, waarbij twee draken in een bolvormige competitie tegen elkaar vlogen, terwijl prijzen werden verdeeld aan de winnaar.

De drakenraces werden gehouden in een open veld, meestal buiten de stad, waar de racers hun draken konden laten vliegen. De draken moesten een bepaald parcours volgen, dat bestond uit bochten, tunnels en andere obstakels. Het doel was om de race zo snel mogelijk te voltooien, terwijl de draken moesten navigeren door de obstakels zonder dat ze iets raakten.

Voor de bestuurders was het van cruciaal belang dat ze hun draken goed kenden en vertrouwden, omdat ze moesten elke bocht perfect nemen, omdat een foutje kan leiden tot een crash. Sommige drakenraces konden zelfs gevaarlijk zijn, omdat de jockeys en de draken zich in gevaarlijke situaties bevonden.

In de middeleeuwen waren drakenraces een belangrijk evenement, met veel adellijke families die deelnemen om hun draken te laten zien. Het was een spectaculaire show, met veel enthousiaste fans die kwamen om de race te kijken. De winnaar kreeg de eer en de bijbehorende prijzen, die meestal bestonden uit goud, zilver en andere waardevolle materialen.

De geschiedenis van drakenraces dateert terug tot de middeleeuwen, maar het is nog steeds een populaire sport in sommige delen van Europa. Hoewel de middeleeuwen misschien niet meer bestaan, worden drakenraces nog steeds georganiseerd; vaak met lokale koningen die deelnemen aan de race om hun koninkrijk te verdedigen.