Kinderboekenconcerten zijn dé manier om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met literatuur en cultuur. Bij een kinderboekenconcert worden verhalen verteld, gezongen en/of muziek gemaakt op basis van bekende kinderboeken. Het is een unieke ervaring, zowel voor het kind als voor de ouders!

Het doel van een kinderboekenconcert is de fantasie en verbeeldingskracht te prikkelen van het kind. Kinderen leren zo op een leuke en interessante manier over verhalen. Door het woord te combineren met muziek en andere vormen van expressie, worden verhalen levendig en krijgen ze een andere dimensie.

Bij een kinderboekenconcert worden boeken gebruikt die geschikt zijn voor een leeftijdscategorie. Voor het verhaal of de verhalen wordt gekozen met de leeftijdscategorie van het publiek in het achterhoofd. Er worden verhalen verteld, liedjes gezongen en zelfs muziek gemaakt met gebruik van instrumenten. Het mooie aan een kinderboekenconcert is dat het kinderen blootstelt aan verschillende soorten literatuur en kunst.

Kinderboekenconcerten zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor ouders. Ouders kunnen de verhalen en liedjes samen met hun kinderen beleven, waardoor het voor hen een bijzondere ervaring wordt. Ouders kunnen hierdoor ook veel leren over het verhaal en het thema.

Kinderboekenconcerten bieden kinderen de kans om kennis te maken met literatuur en cultuur op een creatieve en leuke manier. Het verrijkt iedere keer weer de wereld van het kind en zorgt voor een unieke ervaring voor zowel de kinderen als de ouders. Kinderen kunnen zo op een leuke en interessante manier meer leren over literatuur.