Met het versnelde gebruik van thuiswerken door de uitbraak van het coronavirus, is het belangrijker dan ooit om productief te blijven. Je bent misschien gewend aan het werken vanuit kantoor, maar thuiswerken kan een uitdaging zijn. Door de juiste strategieën te volgen, kun je thuis een productieve workflow creëren die je helpt om je doelen te bereiken.

Het is belangrijk om je dag te beginnen met een plan. Stel doelen en maak een lijst met taken die je wilt afronden gedurende de dag. Je hebt misschien al een lijst met taken die je normaal gesproken zou doen, maar het kan nuttig zijn om deze lijst te verdelen in kleinere taken die je kunt voltooien gedurende de dag. Gebruik je tijd efficiënt door prioriteiten te stellen en focus je op de belangrijkste taken.

Houd je werkomgeving georganiseerd. Zorg ervoor dat je werkruimte ordelijk en netjes is. Vermijd afleidingen zoals televisie, sociale media of andere onnodige dingen die je afleiden van je werk. Probeer ook productief te zijn tijdens de pauzes door bijvoorbeeld tijd met je familie door te brengen of een sport te beoefenen.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan je productiviteit is communicatie. Blijf in contact met je collega’s en leidinggevenden om je taken bij te houden. Er zijn verschillende digitale tools die je kunt gebruiken, zoals videochats of e-mails, waarmee je kunt communiceren.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de mentale effecten die thuiswerken kan hebben. Neem regelmatig pauzes en houd contact met je collega’s. Als je je somber, gestrest of angstig begint te voelen, neem dan contact op met een professionele hulpverlener.

In het algemeen moet je je bewust zijn van je omgeving tijdens het thuiswerken. Zorg ervoor dat je je doelen bereikt, je werkomgeving georganiseerd is en je communicatie bijhoudt om productief te blijven. Door deze acties te volgen, kun je de productiviteit die thuiswerken vereist behouden.